Schimbarea strategiei energetice globale catre „surse curate de energie” pentru modificarea trendului accelerat crescator al emisiilor de CO2 din ultimul secol al industrializarii masive

Sustenabilitate Grija si pentru cei care vor urma

Pentru ca „nu avem timp”, fiind tot mai absorbiti de prezent, va propun totusi o scurta oprire a gandurilor pe acest aspect care poate sa se rasfranga negativ chiar asupra vietii noastre mai precis in urmatorii 15 -25 ani.

Profesorul Jeffrey Sachs, director al Earth Institute of Columbia University, detaliaza aspectele implicate in dezvoltarea sustenabila in cartile si cursurile sale. Azi voi face referinta la cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera si consecintele posibile.

Evolutia concentratiei CO2 ultimii 800.000 ani

Graficul de mai sus ne dezvaluie faptul ca in ultimii 800.000 ani Concentratia de CO2 a variat in jurul a 200 unitati/milion unitati in atmosfera.

O crestere accelerata a concentratiei de CO2 in atmosfera s-a observat in ultimul secol cand din cauza industrializarii masive aceasta concentratie s-a dublat crescand la 400 unitati /milion unitati.  de aceea se accentueaza schimbarile de climat – „Global warming”.

Presupunand ca acest ritm se mentine in 20 ani se va atinge concentratia ajunge la 450 unitati de CO2 /1 milion unitati in atmosfera la…

Vezi articolul original 245 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s