PÂINEA – 2 – un aliment foarte folosit de români

Daniela şi Alexandru Buruiană Aprodu

         Capitol din cartea  CULOAREA VIEȚII  de Daniela Buruiana Aprodu

Specialiştii din industria pâinii susţin că 90% din pâinea industrială conţine coloranţi şi alţi aditivi , aşa-numitele E – uri.

Pâinea neagră adevărată nu este chiar aşa de neagră cum o găsim în magazine. Cea de casă are o culoare doar  uşor mai închisă decât cea albă.

Pâinea neagră din magazine este colorată cu diverse produse  cum ar fi cafea, cacao, vin negru şi caramel, produs din zahăr ars. Desigur că unii producători au mai multă imaginaţie, pe care nu ezită să o folosească, în procesul ademenirii  populaţiei neinformate sau indiferente. Aşa că pe lângă produsele enumerate mai sus, oarecum naturale, se folosesc tot felul de substanţe care nu sunt deloc sănătoase organismului uman.

Pâinea din stânga are colorant. Cea din dreapta e mult mai sănătoasă…

Pâinea de secară este o păcăleală din start. Dacă eşti curios şi vrei să…

Vezi articolul original 554 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s