Monitorizări la evoluția prețurilor în peste 600 de magazine

Despre dreptate și dincolo de ea

fructeConform raportului prezentat în Guvern de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în această perioadă, Consiliul Concurenței va monitoriza, la nivel național, aproximativ 600 de magazine, pentru a urmări evoluția prețurilor la principalele categorii de produse alimentare, iar pentru intensificarea concurenței în piață va implementa în cursul acestui an “Monitorul prețurilor”.

Categoriile monitorizate de CC vor fi din sectorul cărnii și al preparatelor din carne, legume, fructe, lapte și produse lactate, apă și băuturi răcoritoare, ouă, și produse de bază: ulei, faină, zahăr, orez, paste făinoase, fasole uscată, mălai, dulciuri.

Totodată, Consiliul Concurenţei are în vedere și monitorizarea unor categorii pentru care nu se modifică cota TVA, respectiv produse de panificație unde reducerea a fost aplicată în anul 2013, dar și pentru bere și vin.

Tot în acest an, va fi implementat și ‘Monitorul prețurilor”, un proiect prin care autoritatea de concurență vrea să se intensifice concurența în această piață, reducând costurile…

Vezi articolul original 22 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s