Proiect de lege privind siguranţa în şcoli

Despre dreptate și dincolo de ea

uniforme-scolare-in-SUAPotrivit proiectului de lege privind siguranţa în şcoli, aprobat de către deputaţii din Comisia de învăţământ, elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală, fie uniformă, eşarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii.

Proiectul mai prevede ca fiecare şcoală va trebui să aibă un regulament de ordine interioară stabilit de Consiliul de Administraţie, precum şi o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar. Comisia ar trebui să fie formată din profesori, reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor, lucrătorul de poliţie şi reprezentantul Consiliului local.

Deputatul Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatorii proiectului, a menţionat că acest proiect mai stabileşte ca accesul unei persoane în şcoală să se facă doar după legitimare.

De asemenea, elevii nu vor avea voie să părăsească şcoala pe perioada orelor, decât în condiţii speciale şi, începând cu anul şcolar 2015-2016, şcolile vor fi obligate…

Vezi articolul original 14 cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s