Piaţa de certificate verzi este în colaps, avertizează PATRES

Despre dreptate și dincolo de ea

certificate_verzi_energie_verde_bizzpediaPotrivit unui comunicat al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile (PATRES), piaţa de certificate verzi este în colaps, neînregistrându-se tranzacţii în lunile mai şi iunie, ceea ce afectează mulţi investitori din domeniul regenerabilelor, în special producători mici şi medii.

Luna trecută, PATRES a atras atenţia asupra unei situaţii fără precedent: pentru prima dată, pe Piaţa Certificatelor Verzi – PCV nu s-a tranzacţionat niciun certificat verde la sesiunea de tranzacţionare din data de 14 mai 2015, numărul ofertelor de vânzare ridicându-se la 111. Pentru a două oară, la interval de o lună, s-a înregistrat o situaţie similară pe piaţa centralizată de certificate verzi: zero tranzacţii, 91 oferte de vânzare, în şedinţa din data de 16 iunie„, arată PATRES.

De asemenea, reprezentanţii PATRES arată că, în prezent, sunt disponibile spre vânzare 2,6 milioane certificate verzi (CV), la care se adaugă cele care au fost deja emise pentru luna mai…

Vezi articolul original 64 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s